TPMS – Система за мониторинг на налягането в гумите

49.00лв.

Устройство за следене на налягането и температурата на гумите в леките автомобили.

Повиши вашата безопасност на пътя чрез подобряване на управлението на вашия автомобил, намаляване на износването на гумите, намаляване на спирачния път и подобряване на икономията на гориво.

Код: TPMS02 Категория:

Tire Pressure Monitor System

Система за мониторинг на налягането в гумите

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СИСТЕМАТА ?

С помощта на този преносим манометър ще имате възможност абсолютно навсякъде да измервате не само въздушното налягане, но и температурата на въздуха в гумите на автомобила си.

Манометърът разполага с удобен соларен панел, чрез който да се зарежда, а освен това имате и допълнителната възможност да го захранвате и с помощта на USB кабел.

В комплект с него пристигат 4 гайки със сензорни винтила за всяка от гумите на автомобила – предна лява, предна дясна, задна лява, задна дясна, като всяка една е обозначена с букви спрямо местоположението и. Освен това в комплекта ще намерите и малък гаечен ключ, с който да поставяте сензорните винтили, както и удобен мек калъф за съхранение и пренос.

Несъмнено това е една полезна и практична придобивка за всеки активен шофьор, която ще вдъхне допълнителна сигурност при всяко пътуване.

Системата има за цел да следи налягането на гумите и да предаде тази информация към шофьора чрез сигнал върху дисплея или звуков сигнал, за да се избегнат евентуални рискови ситуации.

TPMS изпълнява няколко основни функции:
– Чрез нея се повишава сигурността при шофиране;
– Спомага за редуциране разхода на гориво;
– Предотвратява прекомерно износване на гумите, причинено от ниското налягане в тях;
– Минималната, но ежедневна загуба на налягане може да бъде уловена още в самото начало, преди да предизвика проблеми.

СИСТЕМАТА СЕ ИЗПЛАЩА !!!

При 15.000 км. пробег годишно, разходът на гориво ще бъде с 0,5 л по-малко, т.е. 172 лева/ при цена от 2,30 лева за литър/. Освен това намалява степента на износеност на гумите и се осигурява по-голяма сигурност.

Важно е преди всяко пътуване да се провери състоянието и налягането на гумите.

За Вашия комфорт и безаварийно пътуване предлагаме система предназначена да следи в реално време всички важни показатели на гумата по време на Вашето пътуване или TPMS (Tire Pressure Monitoring System). Това е електронна система, която следи налягането и температурата на въздуха вътре в гумите на различни типове превозни средства.

TPMS осигурява широка гама от предимства за водача като комфорт, безопасност и понижен разход на гориво. TPMS показва в реално време информацията за налягането и температурата в гумите на превозното средство и дава звуков сигнал за ниско или високо налягане. Целта на TPMS е да се избегнат пътнотранспортни произшествия, преразход на гориво и увеличено износване на гумите поради неправилно налягане в тях чрез ранно разпознаване на опасното състояние на гумите.

БЪРЗА И ЛЕСНА УПОТРЕБА

Манометърът е изключително бърз и може да измери температура и въздушно налягане само за минути, а освен това работата с него е лесна и проста. Първо трябва да премахнете фабричните винтили на гумата и да поставите сензорните от комплекта, а след това да включите уреда и да натиснете копчето за старт. За около 2-3 минути на дигиталния дисплей ще видите изписани стойностите на всяка една от гумите, които сте решили да измерите.

tpms

 

 • ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

  • Материал – пластмаса ABS, PC, електронни компоненти;

  • Цветове – черен;

  • Тегло – 250 гр;

  • Размер – 10 см Х 10 см Х 5 см;

  • Диапазон на измерване – от 0 до 8 бара;

  • Зареждане чрез соларен панел или чрез USB кабел;

  • Вградена литиева батерия;

  • Дигитален дисплей;

  • Измерване на въздушно налягане и температура на въздуха в гумите;

  • 4 броя сензорни винтили за всяка гума – предна лява, предна дясна, задна лява, задна дясна.

  В КОМПЛЕКТА:

  • Манометър за автомобилни гуми с дисплей и соларен панел – 1 броя;

  • Сензорни винтили – 4 броя;

  • Гайки – 4 броя;

  • Гаечен ключ – 1 брой;

  • Ръководство за употреба;

  • 12 месеца гаранция.

Тегло 0.500 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „TPMS – Система за мониторинг на налягането в гумите“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top